Golden Earring nest
geboren: 4 februari 2009

5 april 2009
Afgelopen dagen, zijn er 4 puppies naar hun nieuwe baasjes verhuisd. We hebben al berichten ontvangen, dat ze de eerste nachten goed doorgekomen zijn. En ze druk bezig zijn de omgeving aan het verkennen. Het is nu echt heel erg stil in huis, er lopen nu nog maar 2 pupjes rond. Voor 1 reutje “v.d. Zuidzijde Burning Stuntman” zoeken we nog een geschikt huisje. Maar voorlopig kan hij nog lekker met ons teefje “Blazer” spelen.
We wensen alle baasjes van Tella, Silke, Spike en Ivar heel veel  plezier en geluk toe.
Hopelijk zien we elkaar terug op de clubmatch van de NCDH op 7 juni.

29 maart 2009
Dit is het laatste weekend voordat de puppies naar hun nieuwe baasjes gaan. Wat vliegt de tijd toch voorbij.
Maar ze worden steeds ondernemender. Niets is ze te gek, en nergens zijn ze bang voor. Ik ben de laatste week heel veel met ze op pad geweest.
Auto rijden, op school bij heel veel kinderen, de stad in, aan de riem lopen. Zijn een paar dingen die we gedaan hebben.
Ook heb ik bij deze up-date de stand foto’s bijgevoegd.

Voor 4 pupjes hebben we hele leuke baasjes gevonden, en 1 teefje blijft bij ons wonen.
Maar we hebben nog 1 heel leuk vrolijk reutje: v.d. Zuidzijde Burning Stuntman , waar we nog een geschikt baasje voor zoeken.
puppies buiten puppies buiten1 puppies

29 maart 2009
Blazer hoofd blazer
v.d. Zuidzijde Mood Indigo “Blazer” blijft hier wonen
sta Tella hoofd Tella
v.d. Zuidzijde Jangalene “Tella”
sta Silke hoofd Silke
v.d. Zuidzijde Quiet Eyes “Silke”
Spike Spike.1
v.d. Zuidzijde Buddy Joe “Spike”
sta ivar Vdzuidzijde_(24)[1]
v.d. Zuidzijde Back Home “Ivar”
Reutje puppies 6,5 week 29.1
v.d. Zuidzijde Burning Stuntman “Beau”

25 Maart 2009
Over ruim 1 week gaan de pups naar hun nieuwe baasjes toe. Het werd dus tijd om eens bij Dennis en Tycho op school te gaan kijken. Vandaag was er op school een sponsor loop voor water. Heel veel kinderen groot en klein. Ook werd er een aantal keer een bel geluid. En hebben we samen een rondje meegelopen. Ook zijn er 2 pupjes op visite geweest bij Fleur en Roxy. Ook dit was erg leerzaam voor de pupjes. Overal gaan we met de auto naar toe zodat ze ook hieraan gewend raken.
De rest van de dag hebben de pupjes heel veel geslapen om bij te komen van al deze ervaringen.
puppies 48 dgn 005.1 puppies 7 wkn 006.1 puppies 7 wkn 018.1

16 maart 2009
Vanmiddag brak hier eindelijk ook het zonnetje door, tijd voor de puppies om voor de 1e keer naar buiten te gaan.
Alles werd zorgvuldig bekeken. De balk onder de picknick tafel werd een hangplek voor de pupjes.
Ze liepen en renden als of ze nooit anders gedaan hadden.
Natuurlijk vondt Ditte dat ze er ook bij moest zijn en die ontsnapte naar buiten. De puppies dachten meteen daar komt de melk fabriek weer aan. Ditte sprong met 4 poten gelijk de lucht in, toen ze gingen proberen te drinken.
Hopenlijk blijft het even dit weer, dan kunnen de pupjes veel naar buiten toe.

ab706ba2 c603c55d 5883967d

14 maart 2009                                                                                                              puppies 34 dgn 009
De puppies zijn nu 5 weken oud, en de tijd vliegt voorbij. De puppies zijn voor de 2e keer ontwormd. Om ze te wegen zetten we ze in een pan. Maar moest nu echt op zoek naar de grootste maat pan. Ze worden echt groot nu.
Ze lopen nu een aantal keer per dag in de kamer los, tussen door stofzuig ik zodat ze hier aan gewend raken. Als het nu even lekker weer blijft, mogen de puppies eens buiten gaan kijken.
5bd7fd86 3ce420fd

8 maart 2009
De puppies zijn nu ruim 4,5 week oud. Als de pupjes wakker worden en gaan spelen, dan is Ditte er als de kippen bij. Ze is zo bang om al het leuks te missen. Ook dagen de pupjes Ditte door de spijlen uit. Tijd om kennis te maken met Ditte.
De pupjes dachten gelijk bij Ditte te kunnen drinken, nou dat was niet zo’n goed idee volgens Ditte. Ditte wilde spelen. Maar daar hadden de pupjes nog niet zo’n zin in. Die wilden alles verkennen. Maar na zo’n speelkwartiertje ben je zo moe dat ze lekker met elkaar zijn gaan slapen.
4d65d17f a08e3902 9c6bf4d3

2 maart 2009
Nog even een laatste foto van de puppies in de werpkist. Want vandaag zijn de puppies verhuisd, van de werpkist naar puppieren met hier in een bench. Ze zijn gelijk al alles aan het verkennen. Sommige proberen al zelfs te rennen. Ze waren dus echt toe aan deze ruimte. Ook Ditte vindt het helemaal geweldig. Door de spijlen heen staat ze de oren schoon te soppen van de puppy’s.
83044aa0 e9a664b9 5fcb444d

28 februari 2009
De puppies zijn nu ruim 3 weken oud. Zo langzaam aan beginnen ze de geweekte brokjes te eten. Maar ze zitten zelf het meest onder. Maar na het eten maken ze elkaar schoon.
Ze slapen nog steeds erg veel, maar als ze wakker zijn beginnen ze nu met elkaar te spelen. Om na het spelen, op een hoopje in slaap te vallen.
Erinn gaat nu niet meer zo vaak de werpkist in om te voeden. Waarschijnlijk komt dit door de tandjes die ze krijgen.

Puppies 20 dgn 009 puppies 24 dgn 005 puppies 24 dgn 010

21 februari 2009
De puppies zijn vandaag 17 dagen oud. Alle oogjes zijn open en ze lopen of waggelen op 4 pootjes de werpkist rond.
Vandaag hebben we ze voor het eerst puppiepap gegeven. Natuurlijk moeten ze nog geholpen worden. Ze likken daarna wel hun bekjes af. 1 Pupje ging samen met Erinn de puppietrog uit likken. Natuurlijk werd er lekker doorheen gelopen. En als toetje lekker drinken bij Erinn.
puppies 17 dgn 002 puppies 17 dgn 007 puppies 17 dgn 001

17 februari 2009
De oogjes beginnen nu open te gaan, heel voorzichtig zie je ze gluren. Erinn ligt nu vaak in de mand naast de werpkist, maar zo gauw ze in de werpkist springt, weten de puppies niet hoe gauw ze bij Erinn moeten komen. Dit gaat gepaard met heel veel lawaai en geduw.
Morgen zijn ze alweer 2 weken oud.
puppies 13 dagen 002 puppies 13 dagen 011

15 februari 2009
De bevlekking begint nu goed door te komen. Ze veranderen elke dag. Ook proberen ze nu al op 4 pootjes te gaan lopen.
En van de hele dag de puppies in de gaten houden, ja daar wordt je moe van.
puppies 10 dgn (8) puppies 11dgn 001 puppies 11dgn 002

 

13 februari 2009
Alweer 9 dagen oud, de tijd vliegt voorbij. Het rustige drinken wat ze eerst deden is voorbij. Het drinken gebeurt nu vooral met heel veel kabaal, en ook wordt er regelmatig iemand aan de kant geduwd, om bij die ene tepel te kunnen drinken.
Je ziet ze iedere dag veranderen. Als we wakker worden kijken we gelijk wie er vlekjes bij gekregen heeft. De wimpertjes worden wat langer en over een paar dagen gaan de oogjes open. Nu het vakantie is, worden de puppies bijna de hele dag door, door onze 2 jongens geknuffeld. En Erinn vindt alles best.
puppies 9 dgn 006 puppies 8 dgn 005 puppies 9 dagen 002

11 februari
De puppies zijn vandaag precies 1 week oud. Alles gaat erg lekker. Ze drinken goed en dat is heel goed aan de dikke buikjes van de puppies te zien. Zou Erinn slagroom geven? Erinn vindt het ook af en toe  erg fijn om even alleen in haar mand te liggen.
Nu begint bij alle puppies de bevlekking door te komen.
Ook zijn de stamboomnamen van de puppies bekend
Reuen:
v.d. Zuidzijde Burning Stuntman,
v.d. Zuidzijde Buddy Joe,
v.d. Zuidzijde Back Home
Teven:
v.d. Zuidzijde Mood Indigo
v.d. Zuidzijde Quiet Eyes
v.d. Zuidzijde Jangalene
v.d. Zuidzijde Radar Love
Puppies 1 wk 004 Puppies 1 wk 015 Puppies 1 wk 020

9 februari 2009
De puppies zijn nu 5 dagen oud, je hoort ze bijna niet. Ze liggen tevreden bij Erinn te drinken en daarna moet er natuurlijk weer geslapen worden. Tot het weer tijd wordt om te drinken. Gelukkig houdt Ditte alles goed in de gaten, of alle puppies er wel zijn. Zo gauw er geluid uit de werpkist komt, is Ditte er als de kippen bij. Ja stel je eens voor dat je iets mist.
Bij sommige puppies komt de bevlekking al iets door.

puppies 4 dgn 012 puppies 5 dgn 001 puppies 4 dgn 013

7 februari 2009
De puppies zijn nu 3 dagen oud, en ze groeien als kool. We hoeven nog weinig te doen, want Erinn zorgt heel goed voor haar pups.
Ook Ditte is erg nieuwsgierig naar de geluidjes die uit de werpkist komen, ze houdt dan ook alles heel erg goed in de gaten.

puppies 3 dagen 005 puppies 3 dagen 004

5 februari 20091e dag puppies 008 1e dag puppies 006

4 februari 2009
Nadat zo ons dagen lang in spanning heeft laten zitten, zijn woensdag 4 februari, 4 teefjes en 3 reutjes geboren. De bevalling is heel voorspoedig gegaan. En Erinn is een voorbeeldige moeder.
Spoedig zullen meer foto’s volgen.

bevalling Erinn 002 bevalling Erinn 007

2 februari 2009                                                                                                  Erinn
Het lijkt er nog steeds niet op dat Erinn snel bevallen gaat. Af en toe leek het er wel op, maar dat was loos alarm. Het liefst ligt ze de hele dag op het bed te slapen. Maar ze moet er regelmatig toch uit om in beweging te blijven. We kunnen de puppies heel goed voelen en zien bewegen.
Hopenlijk houdt ze ons niet heel lang in spanning meer. En kunnen we in het volgende bericht melden dat de puppies geboren zijn.

30 januari 2009
Vandaag is Erinn precies 9 weken drachtig. Maar we merken nog niets van een aanstaande bevalling. Wel slaap ik nu bij Erinn. Ik merk wel dat ze moet wennen aan alle veranderingen in huis. Er staat nu een werpkist met daar om heen een puppy-ren. Naast de werpkist staat mijn bed. Ze heeft besloten dat mijn bed nu haar plekje is. Ook zien/voelen we de puppies in haar buik goed bewegen. Van ons mogen de pupjes nu wel komen, we zijn er helemaal klaar voor.
Erinn 9 wkn drachtig 014 Erinn 9 wkn drachtig 007 Erinn 003

25 januari 2009
Erinn is nu ruim 8 weken drachtig, ze is afgelopen week goed gegroeid. We hebben nu alles klaar voor de komende bevalling.
We merken nu wel dat alles moeilijker gaat, en je hoort haar af en toe zuchten en kreunen, dan zullen de puppies wel te keer gaan in haar buik.
Het aftellen is begonnen en we gaan de laatste week in.
Erinn 8 wkn 034 Erinn 8 wkn 025 Erinn 8 wkn 001

21 januari 2009                                                                                           Erinn dracht 7,5 wkn 002
Sinds vandaag staat de werpkist in de kamer. Erinn lijkt wel te begrijpen dat dit speciaal voor haar is. Ze sprong er gelijk in, en vanavond lag ze er al zelfs in te slapen.
Met Erinn zelf gaat het heel erg goed, ze doet nu lekker rustig aan.

18 januari 2009
Erinn is nu 7 weken drachtig. En ze groeit nu lekker. Ze lacht nog steeds de hele dag door. Hopelijk gaan haar pupjes dit ook doen. Af en toe begint haar buik in de weg te zitten. Nog  een 2 weken te gaan. Van de week zullen we de werpkist gaan opzetten, zodat ze hier alvast aan kan wennen.
Erinn drachtig 6 wkn Dracht Erinn 7wkn 013.1

11 januari 2009
Erinn is nu 6 weken drachtig. Vorige week konden we al iets van een buikje bij haar zien. Vandaag weer foto’s gemaakt en zie wat een verschil met vorige week. Het gaat verder heel erg goed met Erinn, ze lacht de hele dag door en heeft een bere-honger. Spelen met Ditte gaat ze nu liever uit de weg. Een echte zwangere dame dus.

Erinn drachtig 6 wkn (2)

15 december 2008
Het is nu ruim 2 ½ week geleden dat Erinn gedekt is. Zo op het eerste oog, zien we nog niets aan Erinn. Maar ze heeft verschrikkelijk veel honger, ze jat alles wat ze denkt dat maar eetbaar is. Terwijl ze normaal niet zo’n beste eter is. We hopen dat dit een goed teken is. Over 1 ½ week willen we een echo laten maken.

28 november 2008
Na een hele rare loopsheid, is Elegant Erinn the Astonishing “Erinn” vanmorgen door Spotnik’s Arctic Adam gedekt.
We willen over 25 dagen een echo laten maken om te kijken of ze drachtig is. Als alles goed gaat worden de pups rond 30 januari 2009 verwacht
erinn.1.1 adam
Elegant Erinn the Astonishing                                         Spotnik’s Artic Adam

8 november 2008
Zo’n 2 dagen geleden, dachten we dat Erinn eindelijk loops werd. Maar helaas, het was loos alarm.
Ze laat ons wel erg in spanning, maar we wachten rustig af.